Gastenboek

Reacties van gasten

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 3.235.20.185 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
19 berichten.
Frank schreef op 22 april 2023
Een weekend aan boord van de Kaat Mossel, een aanrader! Door de paasdagen een extra lang weekend aan boord, ik monster vrijdagavond aan in Lelystad en maak kennis met de andere zeilers in spee. De eerste 2 dagen is het rustig qua wind en legt bootsmaat Jeffrey ons uit hoe we een aantal lijnen vast moeten zetten, 3x een 8 en dan afsluiten met een 9! Dat vergeet ik niet meer. Wie wil kan -onder supervisie van de bootsmaat- meehelpen om de zeilen te hijsen, de zwaarden op te lieren of -als een echte schipper- het stuurwiel overnemen van kapitein Sjak. Het gaat toch allemaal net iets zwaarder dan wat ik gewend ben bij een 'zeilbootje' van ca. 12 meter. Als we eind van de middag een haven invaren, valt me op hoe rustig de kapitein blijft en de bijna 30 meter lange klipper zonder boegschroef รฉn zonder volgas voor- of achteruit te slaan- naar de lastige ligplaats manoeuvreert. Daar kunnen een hoop schippers nog wat van leren. Als we het schip hebben vastgelegd komt er ineens een heerlijke lucht vanuit de kombuis omhoog en wat blijkt... er is een Italiaanse avond gepland! Niet veel later serveren de koks een heerlijke pasta, met als dessert... een heerlijke 'shipmade' tiramisu. Iedereen wordt er blij van, lekkerrrhoorrrr! Met een wijntje & biertje op tafel, kletsen we allemaal gezellig een eind weg en wordt er weer veel gelachen. Van een volle dag aan dek wordt je sowieso lekker 'rozig' en na nog een allerlaatste slaapmutsje zoek ik mijn hutje op om lekker in slaap te vallen. 2e paasdag zien we wat schuimkopjes op de golven komen en moet ik gelijk even denken aan een Texels biertje..Skuumkopke...Schuimkapje? ๐Ÿ˜‰ Niet veel later trekt de wind aan tot een mooie kracht 4-5 en dan is het prachtig om te zien & voelen hoe die grote lappen zeil het schip vooruit stuwen en af en toe een beetje op รฉรฉn oor proberen te leggen. Als ik even het stuurwiel mag overnemen, merk ik dat het nog niet meevalt om de juiste koers te houden zonder vast punt aan de horizon. Met de haven in zicht moet ik het stuurwiel weer uit handen geven en zijn we precies voor de bui binnen. Eenmaal aangemeerd wordt alles aan dek zoveel mogelijk opgeruimd, zodat het er weer netjes uitziet. Benedendeks bespreken we het leuke weekend nog even, waarna iedereen zijn/haar koffer gaat pakken en van boord gaat. Het was een erg leuke ervaring en wil iedereen bedanken voor de leuke verhalen en gezelligheid. Groetjes, Frank.
Joke schreef op 16 april 2023
Het paasweekend was weer genieten, met Graddi & Peter aan het roer in de keuken en Sjak op de Kaat:-) Het clubje was klein, iets te weinig wind af en toe, maar genoten hebben we zeker! Dank allen, en wie weet, tot volgend jr. bij mij is hij al genoteerd:-)
Joke schreef op 12 april 2023
Lieve Sjak & crew, het was weer een gezellig en fijn Paasweekend. Met iets te weinig wind af en toe, en de groep was klein, maar het was gezellig, en het eten was weer af! Gesmuld, van al het lekkers dat Graddi & Peter op tafel zetten. Wanneer Graddi dit leest misschien, we zouden nog tel nr uit wisselen, om foto's door te kunnen sturen, zijn we vergeten:-(. Sjak weet mijn mobiele nr dus misschien lukt het zo ? Nogmaals dank voor de goede zorgen , succes net alle komende tochten en tot volgend jr ws:-). Lieve gr Joke
Eva schreef op 11 april 2022
9 en 10 april mogen meevaren. Altijd een gok zo'n datum. We hebben vanalles meegemaakt. Windkracht 6, hagel, regen en gekke draai winden. Afwas doen en tegen de helling opklimmen om t volgende stuk vaat te pakken te krijgen. Zeil op, zeil af al naar gelang de wind gek deed. Door dit alles heen... heerlijk en vooral een ontspannen sfeer De dag erna... windkracht 2 en heerlijk zonnetje. Alle zeilen op en n tukkie doen aan dek in de lekkere zon. De deksmaat kwam langs om bij iedereen de kleur te controleren en eventueel bij te smeren met factor 50+..
Ridi schreef op 26 november 2021
Inmiddels ben ik al menig keer met de Kaat Mossel meegeweest, de prachtige oude dame die met Sjak aan het roer ons laat ervaren hoe prachtig zeilen kan zijn! Heerlijk om met elkaar saamhorig de zeilen te mogen hijsen. En telkens weer verbaas ik me over de mooie ontmoetingen, gesprekken die de diepte ingaan, de ontspanning, het plezier en het genieten van het mogen zeilen met en op de Kaat en zo de elementen in alle hoedanigheden te kunnen beleven. Fantastisch om dan de mooiste plekken te ontdekken en verwend te worden door de keukenploeg! Dat het Kaat en Sjak nog vele jaren voor de wind mag gaan en wij daar van mee mogen genieten!
Johan schreef op 4 november 2021
Markerwattus, nee, Markerwadden. Ruimte en rust op het Markermeer. Nee, niet qua wind, die was er genoeg. Gezellige mensen, lekker eten. Het motto 'kom (en blijf) genieten' volledig waargemaakt. Overnacht in de haven van deze wadden. Vogels te over, bijzonder dat Peter (mee als vogel- en natuur gids) al van ver kan zien en horen welke er zijn (baardmannetjes bijvoorbeeld). Nieuw land wordt in korte tijd bewoond door vanalles wat wortelt en vliegt (zeearend, bijgenaamd 'de vliegende deur', in de verte met een zwerm vogels die van deze verschijning schrikken). Vergezichten te over. Ricardo uit zijn dak bij de glasplaat waarachter stekelbaarsjes zwommen. Kortom, voor iedereen wat te beleven! Aanrader dus.
Johan schreef op 21 september 2021
Afgelopen zeil(mid)week was geen dag hetzelfde weer. Zon, miezer, bewolkt, mistig. Kaat on tour: nieuw eiland Kreupel, ooit eiland Marken, Medemblik, Enkhuizen en Trintelhaven. Veel gelachen, lekker gegeten. Elke dag zeilweer. Hijsen en opdoeken. Friese broek en kat in de schoener.
Teye schreef op 28 augustus 2021
Prachtig zeilweekend met schipper Sjak en maat Jan. Erg onder de indruk van hun kennis en professionaliteit. Jan wist alles perfect uit te leggen en qua programma was alles mogelijkโ€ฆ als tijdelijk kok stonden er 9 (!!!!) pitten klaar en volgens de verhalen was de douche ook primaโ€ฆ
Marike schreef op 28 augustus 2021
Wat een geweldige dagen op de Kaat Mossel. In overleg met Sjak en Jan met elkaar de route bedacht en gaan! Fantastisch, wat hebben we heerlijk gezeild, wat hebben we veel lol gehad. Jan heeft ons veel geleerd en wat supergezellig dat Sjak en Jan met ons mee kwamen eten in de avond. Sjak je bent de beste schipper die ik ken. Deskundig, betrouwbaar, altijd opgewekt en grappig ben je ook nog, wat een plezier bij jou op de boot. Bedankt!
Hanny schreef op 27 juni 2021
25 - 27 juni 2021 zeilweekend. Net thuis gekomen van een prachtig zeilweekend, waarvan ik nog lange tijd kan nagenieten. Een zeilweekend waarvan alles meezat, zon, water, wind, gezellige mensen en lekker eten. Met een bezoekje aan de Markerwadden, voor een interessante wandeling of in mijn geval een frisse duik in het Markermeer. Scheepskok Gerda heeft ons verwend met heerlijke gerechten en hapjes. Scheepsmaat Jan zorgde ervoor, dat wij de sportschool aankomende week ook nog kunnen overslaan (pffff.. voel mijn spieren wel). En natuurlijk heeft Sjak (Schipper en eigenaar van Kaat) ons weer veilig over het water geloosd. Wat topwijf..! Thanks Sjak, tot snel...!
Anne-Marie schreef op 6 juni 2019
Het was een fantastisch weekend. Het weer werkte natuurlijk heel erg mee maar dat was een extraatje. Wat een geweldig schip, van alle gemakken voorzien. En wat een geweldige schipper en bemanning. We hebben genoten, ook van het zeilen hijsen en overstag gaan. De kinderen misschien nog wel het meest, ondanks de zwemvestjes die ze aan moesten (en terecht). Enkhuizen was leuk maar het IJsselmeer was, met volle zeilen, wind en zon, nog veel leuker.
Joke van Marion schreef op 25 april 2019
We hebben een super - paasweekend gehad, op elk gebied! De , kleine, groep was leuk, het eten was super en het weer was natuurlijk helemaal te gek. Heb genoten, en heb nu al een not gemaakt op mijn kalender, dat ik volgend jr Pasen vrij houd voor Sjak:-) De dag extra is ook prima gegaan, dus ook dat is genoteerd:-) Heb er wel 4 uur over gedaan, zowel heen- als terugreis, maar omdat ik reizen leuk vind, geen probleem ( van maken:-) en volgend jr gewoon weer lekker op pad gaan. Lieve Sjak en crew, succes met alle tochten en races het komende jr en tot Pasen 2020:-)
Peter schreef op 4 augustus 2017
Woensdag 26 juli Vanochtend op tijd vertrokken vanuit Lemmer. Al kruisend richting de punt net onder Stavoren ging het voorspoedig vooruit. Onverwacht viel aan het begin van de middag de wind helemaal weg. na de lunch twee extra zeilen erbij gezet omdat we achterruit zeilden. Hierna kwam de wind weer terug en haalden we een van de extra zeilen er weer af. Tevens besloot de schipper om naar Den Oever te gaan, omdat we daar vandaan makkelijk de waddenzee op konden. Na 16:00 uur werd het aanmerkelijk stiller op het water. Even na 20:00 uur gingen we door de sluis en de brug en kort daarna legden we aan in de haven van Den Oever. Het was een lenge maar heerlijke zeildag met veel zon, die we met een heerlijke maaltijd konden afsluiten.
Anja Straver schreef op 1 augustus 2017
Zeilzwerven was heerlijk, wat een week! Wat er uit de keuken komt is pure verwennerij! Kok Renรฉ had zich ingelezen in de glutenvrije kookkunst en maakte heerlijke maaltijden en tussendoortjes, alles van verse producten en dat is aan boord echt een kunst! De combinatie met het zeilen en een week lang buiten zijn maakten de zeilzwerfweek tot een groot succes. Ik kan het iedereen aanbevelen!
Boudewijn schreef op 31 juli 2017
Verslag van vrijdag 29 juli in de zeilzwerf week. Vandaag hebben we Medemblik naar Hoorn gezeild. We lagen in een drukke haven deze keer met de bruine vloot. Maar ondanks alles toch voor half 11 de haven uit gevaren. Na het zetten van de zeilen moesten we krap aan de wind varen om met weinig slagen bij Hoorn te komen. Het weer was ondanks een paar regenbuien en windkracht 5 a 6 goed te doen. Op het voordek moest je alleen niet wezen als het niet nodig was, daar vloog het water je om de oren. De Kaat ging soms behoorlijk schuin dat de tafels gingen schuiven. In de buurt van de torens van Almere in het zicht gingen we overstag en ging het wat rustiger varen. Rond de klok van half 5 waren we in Hoorn aangemeerd. Het was ieder geval een heerlijke zeildag met veel wind. Na een relaxd moment en de avondmaaltijd ging ieder een kant op of bleef aan boord. De nacht verliep vrijwel met veel gebonk door de wind aan de kade. Hans moest ieder geval 2 keer zijn bed uit om een gebroken koplijn te vevangen.?
Anja Straver schreef op 31 juli 2017
Zaterdagochtend, na een regenachtige nacht en een heerlijk, uitgebreid ontbijt eerst een wandeling door Hoorn gemaakt. Wat een mooie plaats! Daarna voeren we met de zeilen op en goede zin de haven uit, op naar Muiden. De windkracht was ongeveer 5, de wolkenluchten prachtig en het bleef droog. Schipper Sjak parkeerde het schip vakkundig in met zicht op zowel het Muiderslot als het plaatsje Muiden. Na een aankomstdrankje namen we scheepshond Sofie mee voor een wandeling. Ondertussen hadden kok Renee en zijn lieftallige assistente Nell een heerlijk Mexikaans diner gekookt. s'Avonds regende het gezellig op het dak van de Kaat Mossel en de plaatselijke kroeg " ome Ko" was vlak bij. Het was weer een fijne zeildag!
Gert schreef op 8 mei 2017
MEI 2017 In 2016 al eens met Sjak meegevaren van Stavoren naar Lelystad samen met Louk, Niels, Harry en matroos Hans. Dit smaakte naar meer. Na het zeilen met Valken en een Taiwan klipper van mijn schoonouders is deze platbodem, klipper-getuigd wel even wat anders. De grootte van de zeilen en de krachten die daar bij komen kijken, geweldig. We hebben gezeild met Hans-Peter, Sabine, Christoph, Arndt, Willem. Elisabeth, Jan, Veronica en mezelf met Sjak en matroos Hans. Gestart in Stavoren, naar Kornwerderzand naar Oudeschild op Texel. Volgende dag weer terug met halve wind via Den Oever weer naar Stavoren. Met vol tuig incl klipperzeil en stagzeil. Prachtig. Zeehonden gezien en prachtige lepelaars. En de wens op het wad te zeilen is ook vervuld. Geweldig weekend met leuke anekdotes van Sjak en leerzame instructies van matroos Hans. Super. Volgend jaar weer. Gert
Joke van Marion schreef op 20 april 2017
Dit paasweekend met een hele leuke groep wezen 'paaszeilen', en voor het eerst meegemaakt hoe 'tot op het bod verkleumd zijn' voelt:-) Het was koรบd, met harde wind, maar gezeild dat we hebben!!! Was af en toe overweldigend, de kracht van de natuur, en het zeilen op zich, en ik ben een ervaring rijker zeg maar. Omdat ik het erg koud had s'nachts, en de eerste nacht slecht had geslapen daardoor, kreeg ik een extra dekbed van Sjak, en had die lieve Sanne, ons kokkie samen met Rene deze dagen, heel lief een kruik in mijn bed gelegd en toen ging het beter. Heb Zaterdags de lunch maar overgeslagen, en ik heb heel de dag mijn maag gevoeld:-) , zo wild was het water, we werden de hele tijd heen en weer gesmeten:-) We hebben nog een stop gemaakt in Volendam en dat was wel lekker, een stukje lopen met elkaar. En ach, zondags was het een stuk rustiger en hebben we lekker de hele dag gezeild, maar het was rustiger weer. Al heb ik een keer de zeilen staan strijken in een hagelbui, het was een avontuur en ik heb er van genoten. Dank de hele crew, en ik denk wel tot volgend jaar, als er geen gekke dingen gebeuren! Lieve gr Joke
Marja Messemaker schreef op 19 april 2017
Grandioos Paasweekend 2017 op de "Kaat" doorgebracht. Ondanks het feit dat dit paasweekend kouder was dan de Kerstdagen 2016 in Holland!! Het was perfect!!! Go Sjak en Renรฉe!!!En natuurlijk Hans!!!!!

Oud en nieuw

Ik ben altijd weer blij met jullie meer dan gastvrije ontvangst. Het is bijna thuiskomen aan boord.
Alles moet zo blijven als het is. Juist heerlijk om zo ongedwongen te kunnen genieten van het zeilen en jullie culinaire uitspattingen.

Jullie gastvrijheid is geweldig. De Kaat kan alleen maar mooier en comfortabeler worden.
Met elkaar zeilen en dan bedoel ik dat iedereen haar/zijn steentje bijdraagt aan alles wat erbij hoort. Dat voelt goed.
Het oliebollen bakken aan boord vooral blijven doen! Ik miste alleen de sjoelbak.

Marijke, Oud & Nieuw Mercurius 2012/2013

Vlak voor de Kerst lees ik een advertentie dat er nog plaats is om met oud&nieuw mee te zeilen over de Waddenzee. Dit lijkt me wel wat: even uitwaaien op het wad. Een last-minute boeking dus. Maar alle papieren en informatie komen op tijd, met de post! Warme en waterdichte kleding inpakken en vertrek vanuit Harlingen haven.

Op de dag van aankomst krijgen we per sms uitgelegd dat het schip op een andere plaats ligt. De begroeting van Sjak als schipper en haar echtgenoot Renรฉ, die de catering voor zijn rekening neemt, is allerhartelijkst. De meeste gasten zijn al vaker meegeweest met Sjak. Ik ben รฉรฉn van de weinige nieuwelingen. De hutten zijn voorzien van een feestelijke namenlijst. De bedden zijn ook al opgemaakt, wat een service! Ook de uitgebreide menukaart belooft veel goeds. Nu het weer nog.

De vertrekdag begint wat grijs, toch breekt de bewolking. Af en toe krijgen we een buitje, dat levert prachtige wolkenluchten op. Tussendoor koffie en bij de lunch lekkere broodjes en soep. Er staat wind genoeg om grotendeels op de fok naar de haven van West-Terschelling te varen. We zijn niet de enige. Een gezellige drukte in de haven.

We klimmen over zes andere dekken heen om aan de wal te komen. Er wordt windkracht 9/10 verwacht de komende dag. Dus wel zo veilig om daar te blijven. Maar goed ook, zelfs รฉรฉn van de veerboten wordt uit de vaart genomen.

De volgende dag trotseren we de storm lopend door de duinen, het groene strand of in รฉรฉn van de cafeetjes in het dorp. Eรฉn van ons heeft zich vrijwillig aangemeld om beslag te maken en oliebollen te bakken. Met deze geur in je neus is het pas echt oudejaarsavond. Langzaam komt iedereen in feestoutfit op de glรผwein af. Intussen maakt Renรฉ een uitgebreid diner klaar. Hij weet met beperkte middelen zoveel lekkere dingen klaar te maken en blijkt een ware kok-kunstenaar. Dankzij of ondanks de kleine keuken zitten we de hele avond gezellig te eten en drinken. Het kan niet op.

Om twaalf uur aan dek om te toasten met champagne en de oliebollen. Vuurwerk kijken en nieuwjaarswensen wisselen. En wie er nog geen genoeg van heeft gaat nog even aan wal voor kroegentocht.

Toch zijn we allemaal op 1 januari om half tien weer present voor vertrek. Met de wind in de zeilen en de zon in het gezicht zijn we tegen drie uur ’s middags weer in Harlingen.

Uitgezwaaid door Sjak en Renรฉ gaan we van boord. Tot een volgende keer!

lekker windje

samen trekkenveel tuigen in wedstrijdachterdekjannekerode boei

Arianne Jantje 2012

Op 28 april stapte ik aan boord van de Jantje in Enkhuizen. Alle andere gasten waren al aan boord en na een kort kennismakingspraatje van Marten en Marijntje stapte Sjak van boord en gooide ons los. Zij kon helaas niet mee. Renรฉ en Peter hebben onze magen elke dag goed gevuld met allerlei lekkernijen.

De 1e bestemming was IJmuiden: de zeilen gingen snel omhoog, en voor de Oranjesluizen namen we een sleepje zeescouts uit Antwerpen mee. De 2e dag ging de boegspriet richting Engeland, maar na 15 mijl schommelen en geen wind werd het doel Scheveningen in het donker. Na veel overleg met weerberichten en stromingen, zijn we afgezakt naar Hellevoetsluis, en de dagen daarna via Maassluis, Scheveningen, Amsterdam teruggevaren naar Enkhuizen.

We hebben alle dagen heerlijk gezeild langs de NL kust: mooie stranden maar ook industrie. Soms geen land in zicht. Samengevat: het was een geweldige zeilweek met heerlijk eten en gezellige mensen op een prachtig schip waar veel mensen naar keken als we zeilend de haven binnen kwamen. Sjakzeilreizen: graag volgend jaar weer organiseren. Wij boeken wel. Jij dan wel meegaan, hรจ.

Marlies, Herfstuitwaai 2011:

Geen punten ter verbetering. Blijf zoals je bent.

Christa & Johan, Herfstuitwaai 2011:

Het was een tof weekend Eugenie/Jantje 2011: Heerlijk gegeten, veel gezelligheid. Janjtje is een heel fijn schip. Het was super.

Nell, Sterrenweekend 2011:

gastvrij en uitstekende catering

wad bij avondsamen het anker slepenwedstrijdlunch wordt gemaakt

tjalken aan de horizon

Froukje, Schuimkoppen 2011:

Vrijdagavond, kennismaken met de crew, taak uitzoeken voor de komende dagen, wie komt er het dagverblijf binnenlopen? Al snel komen verhalen van vorig jaar op tafel en ontstaan leuke gesprekken met mensen die ik nog niet ken. Vroeg de kooi in om zaterdag fris en fruitig aan de start te kunnen staan. Gezellig met vijf dames in de hut, proberen we al onze bezittingen gescheiden te houden.

Na een heerlijk ontbijt en laatste berichtgeving kleden we ons warm aan en gaan aan dek voor de instructies. Op naar de start: de wind laat ons helaas iets in de steek en…ik kan er nog niet over uit: we gaan NIET naar Urk. Desondanks was het toch wel hard werken om de vaste onderdelen te volbrengen. Dan de lange tocht over de IJssel, terug naar het mooie Kampen. Genoeg tijd om de MOB-pop te maken, en even wat lekkers te gaan bakken voor iedereen: verjaardags-caken. Arianne en ik duiken het kombuis in.

Aangekomen in Kampen hebben we wel een borrel verdiend, en Saskia presenteert heerlijke borrelhapjes. Binnen ruikt het al heerlijk naar stamppot. Mmmm, een goed vullend diner. Lekker natafelen, en dan snel omkleden, opmaken voor kroegentocht in Kampen. Live-bands spelen; gezellige sfeer, lekker dansen en kletsen…en nog de klok verzetten.

Kort nachtje, en weer klaarmaken voor de 2e wedstrijd-dag.

Gelukkig een lekker zonnetje: naast gijpen, overstag gaan, zeilen bijzetten, is er ook tijd om te lounchen. Onze MOB-pop hebben we nog nooit zo snel gered(lees de frustatie in de vorige editie 2010)en toch…geen prijs. Daar is nog lang over nagepraat en volgens mij nog niet het laatste woord over gezegd. Rondjes varen om het IJssel-oog viel zwaar bij zo weinig wind. Na de prijsuitreiking: 4e van de 5 geworden, nemen we afscheid en gaat ieder weer zijns weegs.

Iedereen super bedankt voor de gezelligheid en teamwork.

Eugenie/Zeiltheoriemidweek 2010:

Veel te vroeg en beetje zenuwachtig kwam ik aan in Lelystad, want ja…de eerste keer zeilen.

De eerste dag, maandag, zijn we naar Urk gevaren. Het was even wennen, al die zeiltermen(marie, kluiver…)Ieder kreeg een taak, en door de uitleg viel het kwartje wel.

Volgende dag zeilend uit de haven vertrokken, echt schitterend is dat! Een heerlijke zeildag, en in de avond in Stavoren aangekomen. Het plan nog door te varen na het eten, als de wind zou draaien…de wind draaide niet. Daarom de volgende ochtend vroeg vertrekken. Lekker windje, zelfs 7,5 knopen aan snelheid gehaald, en via Den Oever het wad op. Plots de wind weg, en dobberen dus. Wel een paar zeehonden gezien. Die avond gingen we bij Kornwerd weer naar binnen, om in Makkum te overnachten. De volgende dag gingen we bijna in een rechte lijn naar Enkhuizen om het visroken te zien en te ruiken.

De laatste dag kwam in zicht, en in gezeldschap van een journaliste ging het terug naar Lelystad. Een borreltje op de behouden vaart, waarna we afscheid moesten nemen. Vijf heerlijke dagen met echt Nederlands weer(regen, wind, zonneschijn en prachtige luchten): ik kan echt zeggen dat ik veel geleerd heb. Praktijk zeilen, navigatie theorie, meteorologie, zeilen en knopen, maar bovenal erg gezellig aan boord. We hebben ook erg genoten van de geweldige verzorging en heerlijk eten door kokkies Sanne en Renรฉ. Ik ben nu besmet met het zeilvirus! Dit smaakt naar meer.

dreigende luchtankerkettingvol tuigmooie luchtmast met kloten

mooie lucht gezien doo het kluivernet

Heb je een bijdrage voor het gastenboek? Tekst en/of foto: email