Gastenboek

Reacties van gasten

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 34.203.225.78 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
5 berichten.
Peter schreef op 5 augustus 2017:
Woensdag 26 juli Vanochtend op tijd vertrokken vanuit Lemmer. Al kruisend richting de punt net onder Stavoren ging het voorspoedig vooruit. Onverwacht viel aan het begin van de middag de wind helemaal weg. na de lunch twee extra zeilen erbij gezet omdat we achterruit zeilden. Hierna kwam de wind weer terug en haalden we een van de extra zeilen er weer af. Tevens besloot de schipper om naar Den Oever te gaan, omdat we daar vandaan makkelijk de waddenzee op konden. Na 16:00 uur werd het aanmerkelijk stiller op het water. Even na 20:00 uur gingen we door de sluis en de brug en kort daarna legden we aan in de haven van Den Oever. Het was een lenge maar heerlijke zeildag met veel zon, die we met een heerlijke maaltijd konden afsluiten.
Anja Straver schreef op 1 augustus 2017:
Zeilzwerven was heerlijk, wat een week! Wat er uit de keuken komt is pure verwennerij! Kok Renรฉ had zich ingelezen in de glutenvrije kookkunst en maakte heerlijke maaltijden en tussendoortjes, alles van verse producten en dat is aan boord echt een kunst! De combinatie met het zeilen en een week lang buiten zijn maakten de zeilzwerfweek tot een groot succes. Ik kan het iedereen aanbevelen!
Boudewijn schreef op 31 juli 2017:
Verslag van vrijdag 29 juli in de zeilzwerf week. Vandaag hebben we Medemblik naar Hoorn gezeild. We lagen in een drukke haven deze keer met de bruine vloot. Maar ondanks alles toch voor half 11 de haven uit gevaren. Na het zetten van de zeilen moesten we krap aan de wind varen om met weinig slagen bij Hoorn te komen. Het weer was ondanks een paar regenbuien en windkracht 5 a 6 goed te doen. Op het voordek moest je alleen niet wezen als het niet nodig was, daar vloog het water je om de oren. De Kaat ging soms behoorlijk schuin dat de tafels gingen schuiven. In de buurt van de torens van Almere in het zicht gingen we overstag en ging het wat rustiger varen. Rond de klok van half 5 waren we in Hoorn aangemeerd. Het was ieder geval een heerlijke zeildag met veel wind. Na een relaxd moment en de avondmaaltijd ging ieder een kant op of bleef aan boord. De nacht verliep vrijwel met veel gebonk door de wind aan de kade. Hans moest ieder geval 2 keer zijn bed uit om een gebroken koplijn te vevangen.๐Ÿ‘
Anja Straver schreef op 31 juli 2017:
Zaterdagochtend, na een regenachtige nacht en een heerlijk, uitgebreid ontbijt eerst een wandeling door Hoorn gemaakt. Wat een mooie plaats! Daarna voeren we met de zeilen op en goede zin de haven uit, op naar Muiden. De windkracht was ongeveer 5, de wolkenluchten prachtig en het bleef droog. Schipper Sjak parkeerde het schip vakkundig in met zicht op zowel het Muiderslot als het plaatsje Muiden. Na een aankomstdrankje namen we scheepshond Sofie mee voor een wandeling. Ondertussen hadden kok Renee en zijn lieftallige assistente Nell een heerlijk Mexikaans diner gekookt. s'Avonds regende het gezellig op het dak van de Kaat Mossel en de plaatselijke kroeg " ome Ko" was vlak bij. Het was weer een fijne zeildag!
sJundJ schreef op 20 april 2017:
Dit paasweekend met een hele leuke groep wezen 'paaszeilen', en voor het eerst meegemaakt hoe 'tot op het bod verkleumd zijn' voelt:-) Het was koรบd, met harde wind, maar gezeild dat we hebben!!! Was af en toe overweldigend, de kracht van de natuur, en het zeilen op zich, en ik ben een ervaring rijker zeg maar. Omdat ik het erg koud had s'nachts, en de eerste nacht slecht had geslapen daardoor, kreeg ik een extra dekbed van Sjak, en had die lieve Sanne, ons kokkie samen met Rene deze dagen, heel lief een kruik in mijn bed gelegd en toen ging het beter. Heb Zaterdags de lunch maar overgeslagen, en ik heb heel de dag mijn maag gevoeld:-) , zo wild was het water, we werden de hele tijd heen en weer gesmeten:-) We hebben nog een stop gemaakt in Volendam en dat was wel lekker, een stukje lopen met elkaar. En ach, zondags was het een stuk rustiger en hebben we lekker de hele dag gezeild, maar het was rustiger weer. Al heb ik een keer de zeilen staan strijken in een hagelbui, het was een avontuur en ik heb er van genoten. Dank de hele crew, en ik denk wel tot volgend jaar, als er geen gekke dingen gebeuren! Lieve gr Joke

Oud en Nieuw
Ik ben altijd weer blij met jullie meer dan gastvrije ontvangst. Het is bijna thuiskomen aan boord.
Alles moet zo blijven als het is. Juist heerlijk om zo ongedwongen te kunnen genieten van het zeilen en jullie culinaire uitspattingen.
Jullie gastvrijheid is geweldig. De Kaat kan alleen maar mooier en comfortabeler worden.
Met elkaar zeilen en dan bedoel ik dat iedereen haar/zijn steentje bijdraagt aan alles wat erbij hoort. Dat voelt goed.
Het oliebollen bakken aan boord vooral blijven doen! Ik miste alleen de sjoelbak.
Spoiler title
Nieuwe gast
Spoiler title
Nieuwe Gast